A tuti puding (vegan)

Ennek a pudingnak, aki eddig kóstolta, mindenki el akarta kérni a receptjét. A Floridából hazatérő barátnőm 12 éves kisfia felajánlotta, hogy otthon, ő fogja elkészíteni ezt a finomságot, annyira ízlett neki. Vagy Kiscincin barátnőjét is, aki élből utálja, ha fotózzák, rá tudtam venni pár kép elkészítésére a puding ígéretével. Szóval, valódi siker darab, az idei nyár slágere.
Könnyen és gyorsan elkészíthető. Nem émelyítően édes, jól érvényesül a gyümölcs íze.



És akkor a recept:

4 db 1,5 dl-es pohárba
3 dl kókusztej
3 dl rizstej
1/4 vanília rúd kikapart belseje vagy 2 cs. vaníliás cukor
1 ek. nádcukor
3 púpozott ek. kukorica keményítő
fél dl víz

gyümölcsös rész
10 dkg szeder (áfonyával is isteni)
1 ek nádcukor

A kókusz- és rizstejet felteszem főni a vaníliákkal és a cukorral együtt. A kukorica keményítőt egy kis edénykében elkeverem hideg vízzel, majd ha már láthatólag mindjárt forr a pudingunk, beleöntjük. Azonnal keverni kezdjük, legjobb, ha kézi habverővel, mert azonnal besűrűsödik. Megvárjuk míg felforr miközben folyamatosan keverjük, párat rottyan és már kész is.
Amíg fő a puding, elkészítem a gyümölcsös réteget: az alaposan megmosott szedret a cukorral felfőzöm, kb 6-7 perc alatt. Félreteszem, amíg elkészül a pudingunk.
A poharakat hideg vízzel kiöblítem és már előre kikészítem. Ha kész a puding, azonnal önteni kell, különben nem lesz szép a végeredményünk. A poharakat félig töltöm a pudinggal, majd 1-1 ek szedret kanalazok rá. A többi pudingot is egyenletesen szétosztom a poharakba, majd a tetejére mehet a megmaradt szedres öntet.
A pudingot langyosan és lehütve is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat! :))


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések