Káposztás kofta paradicsom mártásban (indiai)

Legújabb kedvencem ez az indiai paradicsom mártásból és ízletes káposztás fasírtból álló étel. A kofta az indiai, az arab, a közel-keleti, a török stb konyha kedvelt fasírtja, nagyon sok verziója létezik. Ezt a receptet a másik kedvenc indiai vegetáriánus blogomról, a manjula konyhájáról szereztem. Érdemes szétnézni nála, sok izgalmas receptje van!



2-3 személyre

kofta
10 dkg káposzta
10 dkg csicseriborsó liszt
1 tk római kömény
1 tk só
1-2 cm-es friss gyömbér reszelve
korianderzöld
pici víz

paradicsom mártás
3 db paradicsom
2 ek paradicsomsűrítmény
1 db chili
2 cm-es friss gyömbér reszelve
2 tk római kömény
1-2 ek csicseriboró liszt
1 tk kurkuma
1 tk őrölt koriander
1 tk pirospaprika
1 tk nádcukor

víz
korianderzöld

Elkészítjük a koftát: A káposztát nagylyukú reszelőn lereszelem, alaposan megmosom és összekeverem a többi hozzávalóval. Annyi vizet adok hozzá, hogy kb 5 cm-es kis fasirtokat tudjak gyúrni belőle. Forró olajban sütöm, amíg mindkét oldala szép ropogossá sül.
A mártáshoz a megmosott paradicsomokat, a reszelt gyömbért, a chilit a paradicsomsűrítménnyel és némi vízzel összeturmixolom. Wokban olajat hevítek és a római köményt és a csicseriborsó lisztet 1 percig pirítom. Beleöntöm a paradicsomos "turmixot", hozzáaadom a fűszereket, sót, cukrot, és annyi vizet, hogy mártás sűrűségű legyen a szószunk. Kb 10 percig főzöm, majd a koftákat beleteszem és 7-8 perc alatt készre párolom. Forrón tálalom korianderzölddel megszórva és kurkumás vagy sima főtt rizzsel körítve.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések