Thai kókusztejes rizstészta

Ha eddig arról írtam, hogy a kínai stir fry ételeket cakli-pakli 25-30 perc alatt el lehet készíteni, akkor ez a thai étel még azokon is túl tesz: ez egy kb 15 perces tészta, és garantáltan nagyon finom.
A thai szélesmetélt, amit a recepthez használtam, ázsiai boltokban beszerezhető. A red curryt mi magunk is elkészíthetjük, egy korábbi receptemben megtalálható a leírás, pontosan itt. (Ekkor azonban nem áll a 15 perc).



2 személyre
15 dkg rizstészta (szélesmetélt)
2 ek mogyoróolaj
1 közepes vöröshagyma
5 gerezd foki
3-4 cm-es friss gyömbérdarab
4 db közepes paradicsom
10 dkg fagyasztott zöldborsó
1 púpozott tk. thai red curry fűszerkeverék (száraz)
1 dl kókusztej (sűrű)

1 ek nádcukor
lime
friss koriander (opcionális)

Egy lábasban felteszünk vizet forrni. Ebben fogjuk a tésztát kifőzni kb 4-5 perc alatt. Ha ez megvan, leszűrjük és félretesszük.
Közben az összes alapanyagot előkészítjük: a fokhagymát és a gyömbért felaprítjuk, a vöröshagymát kettévágjuk, végeit lenyessük, és hosszában felszeleteljük. A paradicsomot kockákra vágjuk.
Az olajat a wokban felhevítjük, beledobjuk a hagymákat és a gyömbért. 2-3 perc alatt megpirítjuk. Megszórjuk a thai red curryvel, és 1 perc után hozzáadjuk a paradicsomot és a fagyasztott zöldborsót. 4-5 perc után beleöntjük a megfőtt rizstésztát, meglocsoljuk a kókusztejjel, sóval és cukorral ízesítjük. Ha száraznak találjuk a tésztánkat, kis vizet adhatunk a főzőlevéből, hiszen a végeredménynek krémes, enyhén szaftos tésztának kell lennie. Jól átforgatjuk, és 2-3 perc múlva már kész is. Azonnal tálaljuk. Pár csepp lime lével meglocsoljuk és, ha szeretjük, korianderrel enyhén megszórhatjuk. Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések